Domov > Novice in dogodki > 2016 > Prispevajmo k nasmehom otrok

Prispevajmo k nasmehom otrok

DOBA bo tudi letos izvedla tradicionalno dobrodelno akcijo in v decembrski dobi dobrodelnosti pomagala otrokom iz socialno ogroženih družin mesta Maribora.

Bliža se praznični čas, ki prinaša radost in veselje. Pogosto v tem času postanemo sentimentalni in prepoznamo kako srečni smo lahko, da imamo okrog sebe prave ljudi. Je tudi čas bogato obloženih miz in daril, ki nam polepšajo druženja ter prinesejo optimizem.

Plemenito je, da se spomnimo tudi ljudi, ki ta optimizem le stežka ohranjajo v svojih življenjih zaradi socialne situacije v kateri so se znašli. Predvsem pomembno je, da se spomnimo na otroke iz socialno ogroženih družin, ki v tem času verjetno najbolj občutijo razlike pri tem kako praznike preživljajo njihovi vrstniki in kako oni sami. Mar nam je zanje.

DOBA bo tako tudi letos izvedla tradicionalno dobrodelno akcijo in v decembrski dobi dobrodelnosti pomagala otrokom iz socialno ogroženih družin mesta Maribora. Z drobnimi stvarmi, kot so knjige, igrače in šolske potrebščine, se bomo potrudili osrečiti šopek otrok, ki so zaradi finančne stiske staršev prikrajšani za brezskrbne praznike.

Vabimo vas, da se pridružite akciji zbiranja novih igrač in šolskih potrebščin ter v veliko skrinjo na DOBI prispevate po svojih močeh.

Igrače in šolske potrebščine lahko oddate na sedežu šole DOBA, v glavni avli v prvem nadstropju, v času od 1. 12. do 21. 12. 2016, vsak delavnik, od 8. do 20. ure.

Zbrano bo DOBA, v sodelovanju s Centrom za socialno delo Maribor (in Dedkom Mrazom), predala družinam.        

Bi želeli poklon za otroke poslati po pošti? Tudi to lahko storite. Vaše poklone pričakujemo na naslovu DOBA, Prešernova ulica 1, 2000 Maribor. Če želite, lahko paket pošljete tudi na naše stroške (ob pošiljanju opozorite, da bo stroške pošiljanja poravnal prejemnik).

In če boste vi kaj podarili otrokom, bo DOBA nekaj podarila tudi vam. Vsi, ki boste prispevali poklon za otroke, boste sodelovali v žrebanju za praktične nagrade (ne pozabite torej pripisati svojih podatkov). Podarim, dobim torej!

Kontaktna oseba: Karmen Jurenec, e-naslov: karmen.jurenec@doba.si

Sodelujte v dobi dobrodelnosti in pomagajte k ohranjanju radosti in optimizma v otroških srcih. 

Družbena odgovornost in in humanitarnost na DOBI. 

Nazaj na seznam Print